2009. március 24., kedd

Gyermekalkotások Múzeuma és Műhelyéért, a gyermekek öröméért

Úgy gondoljuk, hogy tehetséges minden gyermek, ha azt teheti, amiben örömét találja, Arra törekszünk, hogy programjainkon a gyermekek az alkotás örömét élhessék át, megtapasztalhassák értékeiket és így életük minden területén önmagukba vetett hittel, bátran tevékenykedjenek. Mindig őket képviseljük, ők állnak céljaink középpontjában.
A Gyermek alkotások Múzeuma és Műhely létrehozataláért is azokhoz fordulunk, akik gyermekeink számára olyan intézmény létrejöttét szeretnék támogatni, melyben a gyermekek alkotásaikkal üzenhetnek, arról miként látják ők ezt a világot, a műhelyben neves kortárs művészekkel, mesterekkel találkozhatnak a gyerekekkel és dolgoznak együtt. akik maguk is tanulnak a gyermekektől, miközben formálják őket.

A gyermek alkotások páratlan eredeti világa nagy értékeket hordoz, ősi hagyományt őriz, melyet ma már elismer, és feltárni igyekszik a tudományos és művészi világ egyaránt. Az alkotásokból gyűjteményt hozunk létre, melyből a galériában nyílik rendszeresen kiállítás.
A Tervezett Múzeum, melyhez támogatását kérjük még nem jött létre sehol a világon. A gyermekek alkotásait a felnőtt világ mellett időnként megjelentetik intézményekben, de nincs a gyermekvilág számára önálló hely, melyben a felnőtt világ csodálkozhat rá arra, mi rejlik a gyermekvilágbn akkor, amikor még sehol sem tanult dolgokról mond bölcsességeket, mutat fel eredeti ötletekkel létrehozott tárgyakat. Ahol megtanulhatjuk a gyermekrajzok lélektérképének nyelvét, melyben a gyermek jelzi, ha szorong, segítségre szorul, vagy éppen örömét adja hírül.


Ez az intézmény évek óta érlelt álma tudós lélek-búvároknak, kortárs művészeknek, pedagógusoknak, szülőknek, akik szervezik a munkát, és a Múzeumot munkájukkal fenntartják majd. Kecskemét városa az a hely, ahol felajánlottak erre a célra ingatlant, és a megfelelő anyagi háttér létrehozatalával megalapítható a Múzeum, amely a város határain túl mutathat létrejöttével. Ez a nonprofit intézmény a mai gazdasági helyzetben széles körű összefogásból jöhet létre és maradhat fenn.
Önhöz fordulunk, hogy személyi jövedelem adójának 1 %-ával támogassa a Múzeum létrejöttét, ha szívéhez közel áll az elképzelés és elnyertük bizalmát. Az egyesület, kezdeményezte és koordinálja a munkát.

Nincsenek megjegyzések:

GYERMEKALKOTÁSOK MÚZEUMA ÉS MŰHELY

A gyermekek öröméért, róluk , de nemcsak számukra jön létre a múzeum. A gyűjtemény fogadja, digitalizálja,megőrzi és kiállítja a gyermekalkotásokat magán személyektől is. A beérkező alkotásokat neves művészek zsűrizik.
További információk, élőszóban a 06 70 3794409 számon érhetőek el és honlapunkon.

http://www.gyemu.atw.hu